Nätverksträff: CSR och de nya affärsmodellerna

Nätverksfrukost - CSR och de nya affärsmodellerna. 6 november 2013

Nätverksfrukost – CSR och de nya affärsmodellerna. 6 november 2013


Vad händer om vi hyr ägarskapet till en produkt istället för att köpa? Hur kan vårt skräp bli till kapital och vinst för företag och konsumenter? Välkommen till årets sista nätverksträff med Företagsakademin 3.0, denna gång med fokus på cirkulär ekonomi.

Cirkulär ekonomi är en vision om ett ekonomiskt system där affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet med hjälp av innovativa affärsmodeller. Tanken är att designa produkter och affärsmodeller så att vi kan skapa en långsiktig lösning som fungerar lika bra som systemen i naturen. Det handlar om en affärsmodell där material flödar i loopar utan avfall som sparar stora pengar för företag och organisationer.

Företagsakademin 3.0 bjuder på en förmiddag i innovationens tecken med två spännande föreläsare. Tobias Jansson är skribent och föreläsare med mångårig erfarenhet av miljörelaterade frågor samt en av grundarna till svenska sustainable lifestyle-magasinet Camino. Tobias driver hemsidan CircularEconomy.se som följer utvecklingen inom cirkulär ekonomi och vill bidra till en utveckling mot mer cirkulärt orienterade ekonomiska modeller.

Vi har också bjudit in Michael Aastrup, Norden-VD på DESSO som kommer att prata om deras resa till cirkulär ekonomi. År 2008 ställde mattföretaget DESSO om sin produktion i enlighet med Cradle to Cradle-principer och har sedan dess ökat sin vinst markant. Deras affärsidé bygger på att ta tillvara på det förbrukade materialet och låta det gå in i tillverkningsprocessen igen för att bli nya mattor till kunderna.

Moderator för dagen är Rebecka Eriksson som genom sitt uppdrag som VD och kommunikationschef på Briza Maxima vill bygga ett hållbart samhälle med hållbara människor som är nyfikna och ser sin rätt och möjlighet att vara med och påverka.

Nätverksträffen äger rum på Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6A den 6 november kl. 08.00- 10.00 med frukost från 07.30. Varmt välkomna!

Anmäl dig här!

Hela inbjudan hittar du här: Inbjudan CSR och de nya affärsmodellerna

About Företagsakademin 3.0

Företagsakademin är Malmöbaserat utvecklingsprojekt för företag som vill förena samhällsnytta med affärsnytta genom satsningar på CSR, innovation och export. Drivs i samverkan mellan Malmö företagsgrupper, Malmö högskola och Malmö stad med delfinansiering av ESF.
%d bloggare gillar detta: