Kalendarium

Här listar vi aktuella arrangemang från Företagsakademin 3.0. Företagsakademins öppna seminarier i nätverksform kopplar ihop inspiration, verktyg och kontakter.
CSR, Innovation och Student/näringsliv är fokusområden för de olika tillfällena.
Deltagandet i träffarna är gratis och öppet för alla intresserade företag. Du väljer själv vilka tillfällen som du vill delta i. Anmälan krävs.

6 november: Nätverksfrukost CSR och de nya affärsmodellerna

Vad: Nätverksfrukost CSR och de nya affärsmodellerna
När: 6 november 2013
Tid: kl. 08.00-10.00 frukost från 07.30
Var: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6A

Anmälan: Anmäl dig här!
Hela inbjudan hittar du här: Inbjudan CSR och de nya affärsmodellerna

Vad händer om vi hyr ägarskapet till en produkt istället för att köpa? Hur kan vårt skräp bli till kapital och vinst för företag och konsumenter? Välkommen till årets sista nätverksträff med Företagsakademin 3.0, denna gång med fokus på cirkulär ekonomi.

Cirkulär ekonomi är en vision om ett ekonomiskt system där affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet med hjälp av innovativa affärsmodeller. Tanken är att designa produkter och affärsmodeller så att vi kan skapa en långsiktig lösning som fungerar lika bra som systemen i naturen. Det handlar om en affärsmodell där material flödar i loopar utan avfall som sparar stora pengar för företag och organisationer.

25 september: Nätverksfrukost ”07:07 am” med Näringslivskontoret

Vad: Nätverksfrukost ”07:07 am”, tillsammans med Näringslivskontoret
När: 25 september 2013
Tid: kl. 07.07 till 09.00
Var: Moriska Paviljongen, Folkets park

Anmälan: Anmäl dig här!

Företagsakademin 3.0 är stolta att presentera sig som medarrangör till Näringslivskontorets frukostmöte ”07:07 am” som den här gången har temat CSR. Hur man arbetar som företagare när man sätter hållbarhet i fokus och hur akademi och kommun kan arbeta tillsammans med företag för att få en hållbar tillväxt är ämnen som behandlas under morgonen.

Två av Företagsakademins deltagande företag är representerade som talare på mötet: Lisa Åhlén, Sverigechef från Global Scandinavia och Jonas Svennberg, Director Industrial design från Zenit Design Group AB. Lisa och Jonas kommer att dela med sig av sina erfarenheter och utmaningar inom hållbarhetsarbetet på deras företag.

21 maj: Nätverksfrukost Att leda för hållbarhet

Vad: Nätverksfrukost Att leda för hållbarhet
När: 21 maj 2013
Tid: kl. 08.00-10.00 frukost från 07.30
Var: Minc, Anckargripsgatan 3, Malmö

Hela inbjudan hittar du här: inbjudan 130521- Att leda för hållbarhet

Att leda för hållbarhet är att leda för en positiv företags- och samhällsutveckling. Det innebär också att leda i ständig förändring, att visa mod, proaktivitet till omvärlden och en vilja att ta företaget och medarbetarna till nya nivåer. Företagsakademin bjuder in till nätverksfrukost med Stina Billinger, hållbarhetschef på Storebrand och SPP, Lisa Åhlén, Sverigechef på GLOBALscandinavia och Christian Walén, psykolog på Psykologifabriken.

Välkommen till Företagsakademins nätverksfrukost om ledarskap kopplat till hållbarhet i det stora och lilla företaget. Hur viktig framgångsfaktor är ledarskapet för de resultat som skapas? Är det en kunskapsfråga eller handlar det om att göra saker annorlunda? Finns det saker som förenar företag som är framgångsrika inom hållbarhet oavsett bransch eller storlek? Hur skapar man delaktighet och engagemang kring visioner och värdegrund så att medarbetarna känner att alla är med och skapar skillnad?

11 april: The future of capitalism – investing for a sustainable society

Vad: The future of capitalism – investing for a sustainable society, Företagsakademin 3.0
När: 11 april 2013
Tid: kl 09.30 – 13.30 (Företagsakademin 3.0 bjuder på lunch)
Var: Drömmarnas Hus, Rosengård, http://www.drommarnashus.se/hitta-hit-1.aspx
Anmälan: Anmäl dig här! 

Hämta programmet här!

Företagsakademin 3.0 is hosting a program on the topic of innovation and sustainable
investments. The purpose of the day is to show the investment potential in areas of
development, highlighting the opportunities in combining social utility with business benefits.
We wish to gather positive forces operating in the area of sustainable business development to
provide inspiration, tools and knowledge.

Läs mer och se filmer från nätverksträffen här

19 mars: Samarbeta med en student – utveckla din affär

Vad: Samarbeta med en student – utveckla din affär, Företagsakademin 3.0
När: 19 mars 2013
Tid: kl 11.00 – 13.00 (Företagsakademin 3.0 bjuder på lunch)
Var: Medea, Östra Varvsgatan 11
Anmälan: Anmäl dig här!

Är du nyfiken på den utveckling som sker i mötet mellan studenter och företag? Vet du att du
kan ta del av studenternas kompetens till ditt företags utvecklingsarbete? Lär dig mer om olika
former av samarbete som Malmö högskola kan erbjuda dig och vad du kan erbjuda studenterna,
den 19 mars står dörrarna öppna på Malmö högskola. Du kommer att träffa representanter inom olika fält som delar med sig av sina erfarenheter från studentsamarbete och du ges verktyg och kontakter för att själv kunna ta in en student i er verksamhet

Lunchinspiratörer

KlasTjebbes2

Klas Tjebbes, VD, Wonderleap & Eight AB Genom ett nära samarbete med Malmö högskolas utbildningsprogram för Produktionsledare, utvecklar byrån löpande sin affär med hjälp av studenter som gör praktik på byrån. Klas berättar om hur samarbetet med högskolan blir en värdefull tillgång, inte minst vid en rekryteringsprocess.

Charlotte Olsson, HR-specialist, Region Skåne
Charlotte arbetar inom Region Skånes projekt Studentmedarbetare. Projektet syftar till att underlätta övergången från studier till arbete och samtidigt stärka Region Skånes betydelse som framtida arbetsgivare. Charlotte delar med sig av sina erfarenheter och ger inspirerande exempel på effekter som integrationen av studentmedarbetare har medfört.

Joakim Östergaard, Affärsutvecklare, GraduatelandA/SBild Joakim

Joakim ansvarar för affärsutveckling på Graduateland A/S, företaget som står bakom Malmö högskolas nya karriärportal Future Finder. Joakim ger oss verktyg för hur företag enkelt exponerar erbjudanden om exjobb/praktik/jobb mot högskolans studenter. Vi får veta mer om det breda urvalet av rekryterings- och employer brandingtjänster som Graduateland erbjuder. Dessa tjänster gör det lättare för dig att hitta den student  som kan utveckla din affär.

Moderator: Rebecka Eriksson, Briza Maxima

Resursen i rummet 
Lunchträffen avslutas med att du tillsammans med deltagarna, andra gäster och experter, lyfter de frågor som är viktiga för dig, får nya infallsvinklar, idéer och knyter kontakter för framtiden. Från träffen vill vi att du går med inspiration, verktyg och kontakter för det fortsatta arbetet.

13 februari: CSR på hemmaplan

Vad: CSR på hemmaplan, Företagsakademin 3.0
När: 13 februari 2013
Tid: kl 18.00 – 20.00
Var: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6A
Anmälan: Anmäl dig här!

Varför? Storföretag har länge arbetat med CSR men nu kommer även små- och medelstora företag i en andra våg. Det lokala perspektivet blir allt mer framträdande och möjligheterna på hemmaplan är många – det gäller bara att se dem. Företagsakademin bjuder nu in till en kväll om CSR på hemmaplan. Hur kopplas samhällsnyttan till affärsnyttan bland skånska bolag? Vilka är vinsterna och hur kommer man igång?

Kvällens inspiratörer

Helena_kurki_1Helena Kurki, Koordinator, WinWinMalmö. Helena Kurki koordinerar WinWinMalmö, en innovativ mötesplats som skapar nytta och samverkan mellan lokala företag och föreningar. Helena ger oss verktyg och visar på goda exempel på där samarbete har hjälpt till att utveckla verksamheten.

Bild_Christina_NylinChristina Nylin, Verksamhetsutvecklare, Länsförsäkringar Skåne. Christina Nylin har en lång erfarenhet av verksamhetsutveckling med en koppling till hållbarhetsfrågor. Christina berättar om hur Länsförsäkringar Skåne bygger upp sitt hållbarhetsarbete som en del av kärnverksamheten och delar med sig av erfarenheter och utmaningar som finns längs vägen.

Moderator: Rebecka Eriksson, Briza Maxima

Resursen i rummet 
Kvällen avslutas med att du tillsammans med deltagarna, andra gäster och experter, lyfter de frågor som är viktiga för dig, får nya infallsvinklar, idéer och knyter kontakter för framtiden. Vårt mål är att ge dig en kväll där du får inspiration, verktyg och kontakter för att komma vidare.

6 november: Tema CSR